top of page

КОИ СМЕ НИЕ

Калифорниските поети во училиштата е една од најголемите програми за писатели во државата. Секоја година стигнуваме до повеќе од 22.000 ученици од К-12 во јавни, приватни и алтернативни училишта, програми по завршување на училиштето, притвор за малолетници, болници и други опкружувања во заедницата.

 

CalPoets  е основана во 1964 година како дел од програмата Пегазус на Државниот универзитет во Сан Франциско и сега е непрофитна организација 501(c)(3), со поддршка од Советот за уметност на Калифорнија, Националниот фонд за уметности, фондации, корпорации и дарежлив поединци.

 

CalPoets допира до студенти ширум државата, одржува годишна конференција, објавува антологија на најдобрата студентска поезија за годината и спонзорира локални читања и изведби. 

CalPoets Group.jpg
bottom of page