top of page

Издавачки можности за млади

2020 Youth Broadside Project - Поема за овој момент

Оценки К-12

Поднесете до 31 декември

Калифорниските поети во училиштата ќе објават серија на уметнички дизајнирани широки страни, со поезија од младите во Калифорнија.  Поетските страни се единечни песни испечатени на едната страна од голем лист хартија, со придружни уметнички дела.  Тие се спој помеѓу пишаното и уметничкото дело затоа што се уметнички изречени и често погодни за кадрирање.  Овие широки страни ќе бидат дигитално креирани.  Наша цел е да ги лансираме електронските верзии на овие широки страни на пошироката заедница и да понудиме физички копии (од нивните сопствени дела) на сите млади поети чии песни се прифатени за објавување.

 

Кликнете за да поднесете:   https://californiapoetsintheschools.submittable.com/submit

БАЛОНИ  Осветлен весник

возраст од 12+

BLJ е литературно списание ориентирано кон младите читатели до кое е слободно достапно и онлајн и како целосно уредена, подготвена за печатење PDF верзија (се презема за секој број). Тоа е независно, двогодишно списание кое објавува поезија, белетристика и уметност/фотографија првенствено за читатели од околу 12+ години. BLJ ги поздравува поднесоците од луѓе каде било во светот и од сите сфери на животот.

https://www.balloons-lit-journal.com/

Гасеницата

возраст од 16+

Caterpillar прифаќа дела напишани за деца - тоа е списание со песни, приказни и уметност за деца читатели (помеѓу 7 и 11" години) и се појавува четири пати годишно во март, јуни, септември и декември.

http://www.thecaterpillarmagazine.com/a1-page.asp?ID=4150&page=12

Елан

9-12 одделение

The Élan е меѓународно студентско литературно списание кое прифаќа оригинална фикција, поезија, креативна нефикција, пишување екран, драми и визуелна уметност од средношколци. Тие бараат „оригинална, иновативна, креативна и нијансирана работа од целиот свет“.

https://elanlitmag.org/submissions/

Жар

возраст од 10-18 години

Ембер е полугодишно списание за поезија, белетристика и креативна литература за сите возрасни групи. Поднесоците за и од читатели на возраст од 10 до 18 години се силно охрабрени.

 

http://emberjournal.org/submission-guidelines/

прсти запирка прсти

возраст од 4-26 години

прсти со запирка прсти е публикација на онлајн списание за деца и возрасни. Издаваат два броја годишно, во јануари и август. Поднесоците за јануарското издание обично се отворени од октомври до декември, а поднесоците за августовскиот број обично се отворени од мај до јули.

https://fingerscommatoes.wordpress.com

Магичен змеј

возраст од 12 и  под

Детско списание кое ги поттикнува поднесоците од млади уметници и во пишувањето и во визуелната уметност - за млади читатели, прифаќајќи поднесоци од деца до 12 години.

http://www.magicdragonmagazine.com

Натпревар за поезија на Ненси Торп

девојчиња, 10-11 одделение

Од Универзитетот Холинс, натпревар кој обезбедува стипендии, награди и признанија - вклучително и објавување во Cargoes , студентското литературно списание на Холинс - за најдобрите песни поднесени од средношколски жени.

https://www.hollins.edu/academics/majors-minors/english-creative-writing-major/nancy-thorp-poetry-contest/

Мајчин младински магазин

возраст од 12-25 години

Списанието Native Youth е онлајн ресурс за оние со домородно американско потекло.  Секое издание на домородните млади се фокусира на еден аспект од историјата, модата, настаните, културата и искуството на Индијанците.

http://www.nativeyouthmagazine.com

Списание за девојки на Нова месечина

девојчиња на возраст од 8-14 години

Онлајн, списание без реклами и форум во заедницата, од девојки и за девојки. Секој број содржи тема ориентирана кон мислите, мислењата, искуствата, актуелните прашања и друго на девојчињата.

https://newmoongirls.com/free-digital-new-moon-girls-magazine/

Пандемониум

возраст од 14-20 години

Онлајн, глобално книжевно списание за млади луѓе, кое ги охрабрува писателите да поднесат работа што „дува со виталност и исполнето со искуство“. Тие моментално прифаќаат поднесоци во поезија, раскази и илустрација.

https://www.pandemoniumagazine.com

Поетската награда на Патриша Грод за млади писатели

10-11 одделение

Победникот на натпреварот добива целосна стипендија за работилницата Kenyon Review Young Writers, а победничките песни се објавени во Kenyon Review, едно од најчитаните литературни списанија во земјата. Поднесоците се прифаќаат по електронски пат  1-ви ноември до 30-ти ноември, секоја година.

https://kenyonreview.org/contests/patricia-grodd/

Полифонија осветлена

9-12 одделение

Глобално онлајн книжевно списание за писатели и уредници од средни училишта, кое прифаќа поднесоци за поезија, белетристика и креативни невистинити дела.

https://www.polyphonylit.org/

Антологија за штракаат млади поети

возраст од 18 и под

Антологијата е  достапни во печатена форма, а сите прифатени песни се појавуваат како дневна содржина на веб-страницата на Ратл во сабота во текот на годината. Секој поет придонесувач добива два бесплатни печатени примероци од Антологијата -- песните може да ги достави поетот, или родител/законски старател или наставник.

https://rattle.submittable.com/submit/34387/young-poets-antology

Годишен поетски натпревар „Реката од зборови“.

возраст од 5-19 години

Младински натпревар од колеџот Сент Мери во Калифорнија за поезија и визуелна уметност -- коосновач на поранешниот американски поет лауреат Роберт Хас и писателката Памела Мајкл -- кој е отворен за поднесување на англиски, шпански и ASL.

https://www.stmarys-ca.edu/center-for-environmental-literacy/rules-and-guidelines

Сколастички награди за уметност и пишување

7-12 одделение

Наградите Схоластик бараат работа што покажува „оригиналност, техничка вештина и појава на личен глас или визија“. Тие прифаќаат поднесоци во многу категории за визуелни уметности и пишување -- вклучувајќи сè, од поезија до новинарство.

https://www.artandwriting.org/

Списанието „Прескокнување камења“.

возраст од 7-18 години

Skipping Stones е меѓународно списание кое објавува поезија, приказни, писма, есеи и уметност. Тие ги охрабруваат писателите да ги споделат своите идеи, верувања и искуства во рамките на нивната култура или земја. Покрај редовните пријавувања, Skipping Stones одржува и наизменични натпревари.

https://www.skippingstones.org/wp/

Супа од камен

возраст од 13 и помлади

Книжевно списание за и за деца кое објавува приказни за сите теми (како танц, спорт, проблеми на училиште, проблеми дома, магични места итн.) и во сите жанрови -- „нема ограничување на темата .“

http://stonesoup.com/how-to-submit-writing-and-art-to-stone-soup/

Шеќерни раскали

возраст од 13 - 19 години

Онлајн, двогодишно, тинејџерско книжевно списание кое поттикнува поднесоци за поезија, фикција, не-фикција и уметност. Sugar Rascals е исто така отворен за поднесоци со мешани медиуми или хибриди.

https://sugarrascals.wixsite.com/home/submission-guidelines

Мастило за тинејџери

возраст од 13 - 19 години

Списание посветено целосно на тинејџерско пишување, уметност, фотографии и форуми, прифаќајќи поднесоци од поезија, фикција, нефикција и визуелни уметности, како и одржување на разни натпревари.

https://www.teenink.com/

Казна соба

возраст од 6-18 години

Студентите можат да ја поднесат својата работа до онлајн публикацијата Stories на Thelling Room, која објавува пишување за есеи, фикција, не-фикција, мултимедија и поезија.

https://www.tellingroom.org/

Труант Лит

возраст од 14-21 година

Ново онлајн книжевно списание за млади писатели, кое прифаќа поднесоци за поезија, фикција, есеи, кратки драмски дела, извадоци од подолги дела и експериментални/хибридни дела.

https://truantlit.com/

Напиши го светот

возраст од 13-18 години

Секој месец, Write the World одржува нов натпревар, развиен околу специфичен  идеја  или  жанр на пишување, како што се поезија, фантазија, спортско новинарство или флеш-фикција. Дополнително, младите писатели можат редовно да одговараат на барањата, кои потоа се прегледуваат и избираат за онлајн литературното списание Write the World .

https://writetheworld.com/for_young_writers

Списанието Writing Zone

возраст од 7-12 години

Зоната на пишување прифаќа пријави за поетски и кратки белетристика. Тие поттикнуваат кратка фантастика и поезија водена од карактери кои имаат инспиративна порака за надминување на предизвиците.

https://writingzonemagazine.wordpress.com/submissions/

Млади поети

возраст од 5-18 години

Млади поети е онлајн збирка на детска поезија -- тие исто така прифаќаат пријави за дела од кратка фантастика и визуелни уметности.

https://www.loriswebs.com/youngpoets/

Проект за млади писатели

возраст од 13-18 години

YWP е онлајн заедница и форум, каде што студентите можат да ги објавуваат своите дела за можност да бидат прикажани на страницата и/или објавени во Антологијата или дигиталното списание, The Voice . Додека YWP е првенствено за тинејџери, писателите под 13 години се добредојдени ( со родителска дозвола ).

https://youngwritersproject.org/

Zizzle Lit

4-12 одделение

Антологија за кратки раскази, прифаќање поднесоци во текот на целата година. Zizzle поттикнува кратки фикции кои можат да ги „изненадат, трогнат и забавуваат и младите и постарите имагинативни умови“.

https://zizzlelit.com/

CLICK HERE  Portrait of Call for Submiss
bottom of page