top of page

СТАНЕТЕ  ПОЕТ-УСТАВНИК 

CalPoets Group.jpg

Калифорниските поети во училиштата (CalPoets) Поет-учителите се независни изведувачи кои работат на договор или хонорарна основа низ Калифорнија.  Поет-учителите на CalPoets се професионални писатели кои избираат да им вратат на своите заедници како поет-учители. Како членови на калифорниските поети во училиштата, поети-учители  служат како живи модели на посветеноста на имагинативниот јазик и се уникатно способни да ги споделат согледувањата на уметникот во креативниот процес. Тие треба да имаат покажано искуство во литературната уметност и да бидат страсни за подучување на млади на училишна возраст во јавните училишта.  Новите поет-учители на CalPoets се споени со искусни ментори за да се подготват за сместување во училница.  Ова е одлична можност за поетите во сите фази од нивната кариера.  Повеќето поет-наставници постигнуваат 1-10 договори за настава по учебна година.  Кликнете овде за да пополните апликација за да станете поет-учител.

*Please note:  As of January 2023, we are not actively seeking Poet-Teacher candidates in Los Angeles county as we have more qualified applicants from this region than we are able to train.  

Click here to fill out an application to become a Poet-Teacher.

НАШИОТ МОДЕЛ ЗА РЕЗИДЕНЦИЈА 

Информации за поетски престој

 

CalPoets Poet-Teachers работат како независни изведувачи и се одговорни за обезбедување на сопствените резиденции. Стандарден договор со CalPoets мора да биде пополнет и потпишан од претставник на училиштето. Резиденциите започнуваат веднаш штом училиште, или претставник од областа овластен да вложи средства, ќе го потпише одобрениот договор со CalPoets. Поетските резиденции се дизајнирани да одговараат на потребите на програмата на секое училиште. Основната такса за едночасовна наставна сесија може да биде 75-150 УСД, што вклучува време за подготовка и следење.  Поет-наставниците се независни изведувачи и преговараат за сопствените цени со училиштата. За дополнителна договорна такса, доколку е наведено во договорот, поет-наставниците ќе уредуваат и составуваат студентска антологија што ќе го претставува најдоброто пишување од резиденцијата.

bottom of page