top of page

D O N A T E 

Poetry education matters.

DONATE TODAY..png

Прифаќаме онлајн трансакции преку PayPal или со кредитна картичка преку порталот PayPal.  Кликнете на жолтото копче за да започнете:  

Screen Shot 2023-11-28 at 12.20.57 PM.png

КАКО МОЈОТ ПОДАРОК ПОМАГА?

 

Придонесите се одбиваат од данок.  Ние сме 501 (c) (3)  - Даночен ID # 94-2977264.  

 

Вашиот подарок ни помага да го обезбедиме следново: ​​

  • 1000 американски долари помагаат да се поддржи производството на нашата годишна антологија на детска поезија во целата држава

  • 800 долари ставаат поет-наставник во училница 10 недели

  • 500 долари финансира 6-неделен престој во недоволно услужено училиште

  • 250 долари носат еден нов поет-наставник на нашиот годишен симпозиум за обука

  • 100 УСД ја донира нашата годишна поетска антологија во целата држава на 10 училишни библиотеки

  • 75 долари се учи на една поетска сесија во локалното државно училиште

 

          

 

 

We accept online transactions through Venmo,

Google Pay, PayPal, or by credit card.  

Also - see many other creative ways to give, below. 

ОНЛАЈН НЕ ЗА ВАС?

 

Може да ја испратите вашата донација преку чекирање до Калифорниските поети во училиштата до PO Box 1328, Santa Rosa, CA 95402.  ВИ БЛАГОДАРАМ!

Other Ways to Donate:  
 

Screen Shot 2023-09-20 at 10.45.04 AM.png
Screen Shot 2023-09-20 at 10.25.58 AM.png

Кредитна картичка

За да направите донација со кредитна картичка,  внесете сума преку копчето за донирање.

Доколку сакате да донирате фиксен износ секој месец,  Ве молиме јавете се на Мег

Извршен директор, на (415-221-4201) за да ја поставите вашата повторлива донација.

Screen Shot 2023-09-20 at 10.24.33 AM.png

Лична проверка

 

Направете го вашиот чек да се плати на:  Калифорниските поети во училиштата

Поштенска адреса:   Поштенско сандаче 1328, Санта Роса, Калифорнија  95402 

Забелешка: ова е нова адреса од 1.7.18

Gift

Планирано давање  

Запознајте се со вашите лични филантропски и финансиски  цели преку планирање на наследството. Консултирајте се со вашиот финансиски советник за да одредите план кој најдобро функционира за вас и повикајте ни да го поставиме вашиот  планирано давање донација.  

Screen Shot 2023-09-20 at 10.38.49 AM.png
Stock Charts in the Newspaper
Screen Shot 2023-09-20 at 10.32.00 AM.png

Соодветни подароци  

 

Умножете го вашиот  финансиски донации преку корпоративна програма за подароци.  Контактирајте со канцеларијата за бенефиции на вработените за да видите дали вашата компанија има програма за учество за вас или за вашиот сопружник.  Можеби вашата компанија веќе е на нашата листа. Ве молиме испратете соодветни обрасци за подарок во нашата канцеларија:  Поштенско сандаче 1328, Санта Роса, Калифорнија  95402 

Забелешка: ова е нова адреса од 1.7.18

Придонеси на трговци

Големите трговци на мало или локални бизниси можеби имаат воспоставено програми што им подаруваат проценти од продажбата на непрофитни организации.  Amazon Smile и eScrip се две од многуте.  Проверете кај бизнисите каде што купувате за да видите дали можете да ги назначите калифорниските поети во училиштата како добротворна организација на избор.  

Gifts of Stock

We accept gifts of stock!  All gifts of stock to California Poets in the Schools are currently processed by the Marin Community Foundation, where we have a managed fund established. We will work with you to set up a gift to our CALIFORNIA POETS IN THE SCHOOLS - UNRESTRICTED FUND of the Marin Community Foundation.  Please contact Meg Hamill for more information:  meg@cpits.org

bottom of page