top of page
Screen Shot 2021-03-31 at 11.03.06 AM.pn

Прослава на гласовите во заедницата

Каунти Сонома!  Ве молиме, излезете оваа сабота на 24 април, за да го додадете вашиот глас на Poetrees- Santa Rosa!  Марго Перин и Марси Клејн ќе бидат на лице место, на аголот од 4th Street и E Street (пред Барнс и Нобл) од 12:00 до 15:00 со материјали и инструкции.   Ги собираме гласовите на заедницата за да го документираме овој историски момент во времето.  Сите придонеси ќе бидат зачувани на нашата веб-страница подолу.


Не можете да стигнете во центарот на градот?  Испратете ја вашата песна на info@cpits.org до сабота, 24 април.  Ќе го транскрибираме или отпечатиме и ќе го додадеме во Поетите за вас!  

 

Вклучете го вашето име и градот ако сакате.

 

Обидете се со овие упатства за да започнете:


Напишете песна од пет реда каде секој ред започнува со „Посакувам...“


или 


Напишете песна од пет реда каде секој ред започнува со:  „Од другата страна на пандемијата...

Овој интерактивен поетски проект поттикнува внимателен дијалог во заедницата меѓу сите учесници. CalPoets се надева дека ќе ги инспирира жителите и посетителите да се забавуваат додека се занимаваат со креативноста, убавината и силата што ги нуди поезијата.  Воведени се мерки за социјално дистанцирање и безбедност.  

 

Конечната инсталација на програмата Open & Out, проектот Poetrees беше овозможена, делумно, со средства од Creative Sonoma , округот Сонома и National Endowment for the Arts .  Уметници кои соработуваат се Марси Клејн и Марго Перин (види биографии подолу).  Дополнителна поддршка беше обезбедена од централниот округ Санта Роса, комората за метро Санта Роса и Градот Санта Роса.


 

Screen Shot 2021-04-21 at 10.45.08 AM.pn
Screen Shot 2021-04-21 at 10.42.54 AM.pn
20210412_094115_resized.jpg
20210404_121748.jpg
20210404_121757.jpg
20210404_121742.jpg
20210404_121752.jpg
20210404_121821.jpg
20210404_121828.jpg
20210404_121833.jpg
20210404_121815.jpg
20210404_121904.jpg
20210404_121852.jpg
20210404_121846.jpg
20210404_121838.jpg
20210405_162024.jpg
20210404_121925.jpg
20210404_121915.jpg
20210404_121912.jpg
20210405_162039.jpg
20210405_163640.jpg
20210405_163647.jpg
20210405_163619.jpg
20210405_163630.jpg
20210408_111252.jpg
20210408_111243.jpg
20210408_111236.jpg
20210408_111306.jpg
20210408_111216.jpg
20210408_111229.jpg
20210408_110858.jpg
20210408_110933.jpg
20210408_110853.jpg
20210408_110938.jpg
20210408_110928.jpg
20210408_111055.jpg
20210408_110953.jpg
20210408_110947.jpg
20210408_110944.jpg
20210408_111007.jpg
20210408_111034.jpg
20210408_111140.jpg
20210408_111134.jpg
20210408_111125.jpg
20210408_111109.jpg
20210408_111118.jpg
20210408_111101.jpg
20210408_111146.jpg
20210408_111211.jpg
20210408_111155.jpg
20210409_114030.jpg
20210409_112920.jpg
20210409_113037.jpg
20210409_113033.jpg
20210409_113041.jpg
20210409_112809.jpg
20210409_112849.jpg
20210409_112828.jpg
20210409_113029.jpg
20210409_112852.jpg
20210409_112749.jpg
20210409_112805.jpg
20210409_112756.jpg
20210412_093800.jpg
20210412_093821.jpg
20210412_093829.jpg
20210412_093811.jpg
20210412_093845.jpg
20210412_093802.jpg
20210412_093806.jpg
20210412_093854_resized.jpg
20210412_093908_resized.jpg
20210412_093851_resized.jpg
20210412_093920_resized.jpg
20210412_093913_resized.jpg
20210412_093857_resized.jpg
20210412_093937_resized.jpg
20210412_093930_resized.jpg
20210412_093926_resized.jpg
20210412_094007_resized.jpg
20210412_093948_resized.jpg
20210412_093943_resized.jpg
20210412_094036_resized.jpg
20210412_094021_resized.jpg
20210412_094015_resized.jpg
Screen Shot 2021-03-30 at 10.41.39 AM.pn
Screen Shot 2021-03-30 at 10.48.05 AM.pn

 

Биографии на соработнички изведувач:

 

Марси Клејн е мултидисциплинарна уметница, која вклучува скулптура, сликарство, куклена игра, перформанс и поезија во нејзините индивидуални дела и дела засновани на заедницата, кои биле изложени во областа на заливот Сан Франциско, вклучувајќи го уметничкиот центар Санта Роса, Центарот за уметност во Себастопол, музејот Оукленд, и во Чикаго и Европа, како и приватно собрани. www.marciklane.com

 

Марго Перин е регионален координатор на округот Сонома за калифорниските поети во училиштата. Номинирана за наградата Пушкарт, публикациите на Марго Перин вклучуваат плексиглас; Спротивното на Холивуд; Само мртвите можат да убијат: Приказни од затвор; и Како научив да готвам и други записи за сложени односи меѓу мајка и ќерка. Таа е поетеса на јавниот споменик Спирала на благодарноста во Сан Франциско и ко-основач на Whoa Nelly Press, чија мисија е да објавува нечуени, маргинализирани гласови. www.margoperin.com

Screen%20Shot%202021-03-30%20at%2010.39_
bottom of page