top of page

вто., 10 мај

|

Состанок за зумирање

Пишување правда: антирасистички стратегии за училницата по поезија

На овој конструктивен, заеднички состанок, учесниците ќе ги истражат придобивките од поезијата преку објективот на расната правда и ќе добијат нови алатки за ангажирање на разновидно студентско тело

Registration is Closed
See other events
Пишување правда: антирасистички стратегии за училницата по поезија
Пишување правда: антирасистички стратегии за училницата по поезија

Time & Location

10 мај 2022 г., во 12:00 – 13:30

Состанок за зумирање

About the event

Како поети, знаеме дека нашите живи искуства го обликуваат начинот на кој пишуваме и како се движиме низ светот и нашите училници. Во Калифорниските поети во училиштата, се стремиме да ја продлабочиме нашата врска со самозајакнувањето на младите преку пишување. Притоа, ние сме во состојба да негуваме поврзаност, свесност и емпатија додека создаваме патишта до надеж. Во оваа интерактивна серија работилници, ќе размислуваме за овие опипливи придобивки од доживувањето на поезијата со младите луѓе преку леќата на расната правда. Заедно, ќе споделуваме и практикуваме нови алатки за пишување за ангажирање на разновидно студентско тело и ќе негуваме чувство на припадност меѓу нашите студенти и едни со други.

Авива (Шенон) МекКлур ја основаше нашата пресврт по 20 години искуство како наставник и администратор на К-12. Забележувајќи ја потребата организациите да направат сеопфатно подобрување преку трансформациските промени, Aviva исто така го користи искуството како уметник и активист за да дизајнира ангажирани програми и професионален развој. Преку консултации, проценки на правичноста, настава за гости, уметност-интеграција и градење партнерства; Aviva се стреми да прилагоди програми што се „соодветни“ за секој клиент. Нашиот ред се обидува да ги премости празнините помеѓу социјално-емоционалното учење, академската заедница и отворените простори. Покрај локални партнерства и резиденции за уметници, Авива има развиено младински програми на меѓународно ниво во Куба и Танзанија. https://www.ourturnpdx.com/

Емили Скваерс (таа и тие) е бел и квир олеснувач, уметник и организатор. Центрирајќи ја заедницата, односите и креативноста во нивната работа, Емили има работено за низа организации, вклучително и Програмата за мурални уметности на градот Филаделфија (PA), Ресурсниот центар за сексуални и родови малцинства на младите (ИЛИ) и Центарот за еднаквост и Вклучување (ИЛИ). Нејзината практика е мултидисциплинарна и истражува теми како глас, учество, љубов и припадност. Емили, исто така, прави ѓевреки, чита научна фантастика, пишува по две песни на ден и заедно со родителите на две мали луѓе и куче мапет.   https://www.emilysquires.com/

Tickets

  • Free Ticket

    0,00 US$
    Sale ended
  • Donation to CalPoets

    25,00 US$
    Sale ended

Total

0,00 US$

Share this event

bottom of page