top of page

чет., 11 ное.

|

Состанок за зумирање

Write On ~ a Generative Poetry Gathering

барање ~ 25 минути пишување ~ 25 минути споделување ~ предводено од поет-учителите и персоналот на CalPoets

Registration is Closed
See other events
Write On ~ a Generative Poetry Gathering
Write On ~ a Generative Poetry Gathering

Time & Location

11 ное. 2021 г., во 09:30 – 10:30

Состанок за зумирање

About the event

California Poets in the Schools ги поздравува сите поети, на возраст од 14+ да пишуваат на ~ Генеративен поетски собир, четврток од 9:30 до 10:30 часот на Zoom.  Оваа група за поддршка има за цел да им помогне на поетите да ја поттикнат сопствената практика на пишување, а во исто време да градат заедница. 

Секоја сесија ќе вклучува понуда на барање за пишување, проследено со 25 минути време за пишување и 25 минути за споделување.  Споделувањето е опционално.  Прифаќањето повратни информации е опционално. 

Тери Глас, долгогодишниот поет-учител на CalPoets, ќе ги води повеќето четвртоци.  Кога Тери не може да ја води групата, ќе води друг поет-учител или персонал на CalPoets.

Ова е поставено како повторлив настан и врската за Зум ќе остане иста секоја недела.  Врската за Зумирање ќе биде испратена до оние што ќе се регистрираат.  Потсетници (вклучувајќи ја и врската Зум) ќе се испраќаат секоја недела само до оние кои се регистрирани за сесијата таа недела. 

Тери Глас е писател на поезија, есеи и хаику. Таа нашироко предавала во областа залив за калифорниски поет во училиштата 30 години и служела како нивна  Програмски директор од 2008-2011 година. Таа е авторка на книга со поезија на природата, Песната на Да, книга за хаику, Птици, пчели, дрвја, љубов, Хи Хи од Финиш Лајн Прес, е-книга, Дивиот коњ на Хаику: Убавина во Промена на формата , достапна на Амазон и книга поезија, Being Animal од Kelsay Books.  Нејзиното дело се појави во Young Raven's Literary Review, Fourth River, About Place, California Quarterly и многу антологии, вклучително и  Оган и дожд; Екопоезија на Калифорнија,  и  Благослови на Земјата .  Таа  има наречено и водич за план за лекција  Јазик на разбуденото срце  достапна на нејзината веб-страница, www.terriglass.com .  Таа продолжува да ја надгледува програмата на Марин за CALPOETS и предава во Марин  и окрузите Дел Норте.

Tickets

  • Free Ticket

    0,00 US$
    Sale ended
  • Donation to CalPoets

    25,00 US$
    Sale ended

Total

0,00 US$

Share this event

bottom of page