top of page

нед., 30 јан.

|

Зумирајте

Изложба на гласно поезија од округот Сонома

Дојдете инспирирајте се!

Registration is Closed
See other events
Изложба на гласно поезија од округот Сонома
Изложба на гласно поезија од округот Сонома

Time & Location

30 јан. 2022 г., во 18:00

Зумирајте

About the event

Сите се добредојдени да се придружат на онлајн настанот Poetry Out Loud на округот Сонома!  Настанот базиран на Зум ќе се состои од два круга на претходно снимени поетски рецитации од локални тинејџери. Тоа ќе биде прослава и инспирација.  Сите се добредојдени.

Кликнете овде за да ја видите електронската копија од овогодинешната програма, вклучувајќи биографии за тинејџерски поет, песни што треба да се рецитираат и повеќе.

Поезијата гласно е иницијатива на Националниот фонд за уметности, администриран низ целата држава од страна на Советот за уметност на Калифорнија. Во округот Сонома, Калифорнија Poets in the Schools и Creative Sonoma соработуваат за да ја создадат програмата Poetry Out Loud локално со дополнителна поддршка од Фондацијата на округот Сонома Винтер.

Tickets

  • Free Ticket

    0,00 US$
    Sale ended

Total

0,00 US$

Share this event

bottom of page