top of page

чет., 25 ное.

|

Состанок за зумирање

Write On ~ Генеративен поетски собир

барање ~ 25 минути пишување ~ 25 минути споделување ~ предводено од поет-учителите и персоналот на CalPoets

Registration is Closed
See other events
Write On ~ Генеративен поетски собир
Write On ~ Генеративен поетски собир

Time & Location

25 ное. 2021 г., во 09:30 – 10:30 GMT-8

Состанок за зумирање

About the event

California Poets in the Schools ги поздравува сите поети на возраст од 14+ да пишуваат на ~ Генеративен поетски собир, четврток од 9:30 до 10:30 часот на Zoom.  Оваа група за поддршка има за цел да им помогне на поетите да ја поттикнат сопствената практика на пишување, а во исто време да градат заедница. 

Секоја сесија ќе вклучува понуда за пишување, проследено со 25 минути време за пишување и 25 минути за споделување.  Споделувањето е опционално.  Прифаќањето повратни информации е опционално.  Ве молиме имајте на ум, во зависност од # на учесници, може да нема време за секое лице да споделува секој пат. 

Тери Глас, долгогодишниот поет-учител на CalPoets, ќе ги води повеќето четвртоци.  Кога Тери не може да ја води групата, ќе води друг поет-учител или персонал на CalPoets.

Ова е поставено како повторлив настан и врската за Зум ќе остане иста секоја недела.  Врската за Зумирање ќе биде испратена до оние што ќе се регистрираат.  Потсетници (вклучувајќи ја и врската за Зумирање) ќе се испраќаат секоја недела само до оние кои се регистрирани за сесијата таа недела. 

Забелешка:  Ако еднаш сте учествувале на овој генеративен собир, слободно зачувајте ја врската и најавете се автоматски без повторно да се регистрирате.  Само имајте на ум дека нема да ви се испраќаат потсетници, освен ако не сте навистина регистрирани за сесијата таа недела. 

Тери Глас е писател на поезија, есеи и хаику. Таа нашироко предавала во областа залив за калифорниски поет во училиштата 30 години и служела како нивна  Програмски директор од 2008-2011 година. Таа е авторка на книга со поезија на природата, Песната на Да, книга за хаику, Птици, пчели, дрвја, љубов, Хи Хи од Финиш Лајн Прес, е-книга, Дивиот коњ на Хаику: Убавина во Промена на формата , достапна на Амазон и книга поезија, Да се биде животно од Келси Букс.  Нејзиното дело се појави во Young Raven's Literary Review, Fourth River, About Place, California Quarterly и многу антологии, вклучително и  Оган и дожд; Екопоезија на Калифорнија,  и  Благослови на Земјата .  Таа  има наречено и водич за план за лекција  Јазик на разбуденото срце  достапна на нејзината веб-страница, www.terriglass.com .  Таа продолжува да ја надгледува програмата на Марин за CALPOETS и предава во Марин  и окрузите Дел Норте.

Tickets

  • Free Ticket

    0,00 US$
    Sale ended
  • Donation to CalPoets

    25,00 US$
    Sale ended

Total

0,00 US$

Share this event

bottom of page