top of page

нед., 20 сеп.

|

Зумирајте

Виртуелен отворен микрофон

hosted by California Poets in the Schools' board member Angelina Leaños, featuring Johnnierenee Nelson and Randi Beck Ocena

Registration is Closed
See other events
Виртуелен отворен микрофон
Виртуелен отворен микрофон

Time & Location

20 сеп. 2020 г., во 19:00

Зумирајте

About the event

Потребна е регистрација за отворениот микрофон!  Пријавувањето за читање е прв дојден, прв услужен. Можете да се додадете во редот на читателот при регистрација (подолу). 

Ве молиме придружете им се на Калифорниските поети во училиштата за отворен микрофон во заедницата во 19 часот, недела, 20 септември.  Ова е првиот од кварталната серија настани со отворен микрофон, наменети за поттикнување на заедницата меѓу нашата мрежа и за истакнување на нашите фантастични поети.  Секој настан ќе стави во центарот на вниманието еден или двајца поети од мрежата на CalPoets како истакнати читатели и емси (исто така од мрежата).  На 20-ти, нашите избрани читатели ќе го започнат настанот со читање од 15 минути (секое), а потоа ќе преминеме во отворен микрофон. 

 • добредојдени тинејџери 14+ и возрасни
 • регистрирајте се онлајн и врската за приклучување ќе биде испратена пред настанот
 • настанот ќе се случи на Зум
 • настанот нема да се пренесува во живо
 • ќе има време за 20 читачи на отворени микрофони, давајте или земајте
 • секој читател ќе има 3 минути за читање или изведување
 • слотови за читател се прв дојден, прв услужен... Доколку сте заинтересирани да читате, ве молиме забележете во формуларот за регистрација.
 • благодарам што донесовте песни што се погодни за сите возрасти 14+

Емси:

Најновата членка на одборот на CalPoets, Анџелина Леанос ќе присуствува на настанот на 20 септември.  Анџелина Леанос е студент на Калифорнискиот Лутерански универзитет со надеж дека ќе стане објавен автор, како и професор по англиски јазик. Во средно училиште, таа победи на натпреварот Poetry Out Loud и на ниво на училиште и на округот и оттогаш се врати како тренер на другите учесници. Леанос има објавено неколку песни и организира месечен поетски отворен микрофон со Уметничкиот совет на округот Вентура во партнерство со јавната библиотека Окснард.

Истакнати читатели: 

ЏОНИЕРЕНИ НИА НЕЛСОН познат како поетот Кванза, има напишано пет книги со поезија на Кванза. Нејзиниот прв том, „Потрага по Кванза“, објавен во 1988 година, беше најавен како авторитативна генеза на литературата на Кванза. „Класични песни на Кванза: Ново и избрано“ е нејзиното последно дело. Поет/наставник и за CalPoets и за проектот Border Voices на Сан Диего, како и поет за изведба, Johnnierenee презентираше читања и работилници од Каиро, Египет до Ванкувер, Британска Колумбија. Нејзините видео заслуги го вклучуваат документарниот филм награден со Еми, „Lighting the Way“ и славното ТВ шоу „Border Voices“ на KPBS. Г-ѓа Нелсон служи е координатор на областа Сан Диего за CalPoets и е поет-лауреат на Светскиот центар за бит во прекрасниот парк Балбоа во Сан Диего.

РАНДИ БЕК ОЦЕНА е поет, белетристика и визуелен уметник.  Нејзиното дело доби почесно признание во Најдобри американски раскази и е објавено во The Kenyon Review, Michigan Quarterly Review, Threepenny Review, Ploughshares и други списанија.  Таа моментално работи на својата прва збирка поезија и живее во Мерсед, Калифорнија, каде што служи како постојан учител по поет преку калифорниските поети во училиштата.

Tickets

 • free!

  0,00 US$
  Sale ended
 • donation to CalPoets

  10,00 US$
  Sale ended

Total

0,00 US$

Share this event

bottom of page