top of page

вто., 14 дек.

|

Зумирајте

Даноци и избор на субјекти за независни изведувачи во Калифорнија

As tax season approaches, attorney Bryan Hawkins of Stoel Rives will discuss pros and cons of different entity selections options (sole proprietor, LLC, etc) for independent contractors in California.

Registration is Closed
See other events
Даноци и избор на субјекти за независни изведувачи во Калифорнија
Даноци и избор на субјекти за независни изведувачи во Калифорнија

Time & Location

14 дек. 2021 г., во 12:00 – 13:00 GMT-8

Зумирајте

About the event

Како што се приближува даночната сезона, адвокатот Брајан Хокинс од Стоел Ривс ќе разговара за добрите и лошите страни на различните опции за избор на ентитети (трговец поединец, ДОО, итн.) за независни изведувачи во Калифорнија.

Трговец поединец, ДОО, SMLLC, распоред В ... што всушност значат овие услови и кои се придобивките, како независен изведувач, од изборот на еден над друг?  На овој мрежен состанок за ручек, CalPoets поканува адвокат за труд и вработување да зборува за добрите и лошите страни на секој од нив, бидејќи се однесува на вашите даноци и пошироко.  Ќе има време за прашања.  Овој настан е насочен кон поет-учителите на CalPoets и нашата мрежа на калифорниски поети.  Сепак, тој е отворен за јавноста.  Сите се добредојдени. 

Брајан Хокинс е парничар кој работи во групата за труд и вработување на Стоел Ривс со големо искуство со поротата и судењето. Тој ги застапува работодавците во судски спорови поврзани со вработување пред суд и пред административни агенции како што се Одделот за правично вработување и домување и Комисијата за еднакви можности за вработување. Неговата практика вклучува и советување на работодавците за прашања поврзани со вработувањето, вклучувајќи прирачници и политики.  Пред да се приклучи на Stoel Rives, Брајан практикуваше неколку години во регионална адвокатска фирма лоцирана во Сан Франциско. Додека работел во Сан Франциско, Брајан служел и како заменик окружен обвинител во канцеларијата на окружниот обвинител на округот Сан Франциско.

Tickets

  • free!

    0,00 US$
    Sale ended
  • donation to CalPoets

    25,00 US$
    Sale ended

Total

0,00 US$

Share this event

bottom of page