top of page

вто., 08 сеп.

|

Зумирајте

Стигнување до задниот дел на дигиталната училница

Join us for a lunchtime training with Raie Crawford, Program Manager at WITS Houston. Raie will offer a training in best practices for teaching the creative literary arts remotely.

Registration is Closed
See other events
Стигнување до задниот дел на дигиталната училница
Стигнување до задниот дел на дигиталната училница

Time & Location

08 сеп. 2020 г., во 12:00 – 14:00

Зумирајте

About the event

Придружете им се на калифорниските поети во училиштата на нашата втора ручек средба во вторник.  На 8 септември од 12 до 14 часот, Раи Крафорд, програмски менаџер од WITS Хјустон ќе понуди обука за најдобри практики за виртуелно предавање на креативните литературни уметности.  Оваа работилница е наменета за калифорниските поети во училишните поети-учители.

Реј Крафорд е алумна на колеџот Вајли од Хјустон, Тексас. Како двократен ВИП слем шампион во Хјустон и поет на годината за изведба на Хјустон за 2017-2018 година. Раи е рангирана во првите 20 меѓу жените на светскиот поетски слем и првите 25 во рамките на рангирањето на Индивидуалниот светски поетски слем. Реј започна со Витс во 2018 година како резидентен писател. Една година подоцна, таа се приклучи на административниот тим како програмски менаџер. За време на нејзиното време како програмски менаџер Реј соработува директно со писателската заедница за да понуди професионален развој и културно одговорен текст за да се осигура дека сите студенти можат да видат вистински одраз на себе во секој аспект на креативното пишување. Исто така, таа води нова програма (WITS Cultural Collaborative) која се фокусира на културните потреби на учениците од боја, како и на нашите писатели на боја.   Во 2018 година ја издаде својата прва книга „In Between |Space|“ кој го доловува патувањето и движењето на црните тела во денешното општество. Со цврсто разбирање за влијанието што комуникацијата го има врз малцинските заедници, Раи создаде Разговор за обоени девојки (AC4CG), заедница посветена на создавање простор за жените од малцинствата да се соберат и да разговараат за системските прашања во нивните заедници. Оваа организација негува влијателни разговори во заедницата во неколку HBCU и има за цел дополнително да допре до секој HBCU во САД.

Tickets

  • Free Ticket

    0,00 US$
    Sale ended
  • Donation

    25,00 US$
    Sale ended

Total

0,00 US$

Share this event

bottom of page