top of page

вто., 10 ное.

|

Зумирајте

Врвна поезија: Постизборен собир на поет-учители

Ајде да се собереме на Зум по изборите за да разговараме за важноста на наставата по поезија во ова време и како можеме да помогнеме во решавањето на многуте слоеви на криза со кои се соочуваат нашите ученици и училишта. Ова ќе биде дискусија на тркалезна маса. Сите поет-учители на CalPoets се добредојдени да присуствуваат.

Registration is Closed
See other events
Врвна поезија: Постизборен собир на поет-учители
Врвна поезија: Постизборен собир на поет-учители

Time & Location

10 ное. 2020 г., во 12:00 – 13:30

Зумирајте

About the event

Наскоро ќе има избори.  Во духот на отпорната заедница, да се собереме потоа.

На овој настан на тркалезна маса, ќе разговараме за изборите, важноста на наставата по поезија во ова време и како можеме да помогнеме во решавањето на многуте слоеви на криза со кои се соочуваат нашите ученици и училишта.  Сите поет-учители на CalPoets се добредојдени да присуствуваат. 

Училиштата и наставниците се прилагодуваат на онлајн учењето.  Кога децата ќе се вратат на училиште е неизвесно.  Знаеме дека наставата по поезија е важна, но како да ја направиме таа да работи за училиштата, со оглед на толку голема неизвесност?  Како ги насочуваме нашите понуди за да го исполниме моментот? 

Ова ќе биде неформална, тркалезна маса која ќе ја модерира Мег Хамил - извршен директор на калифорниските поети во училиштата. Сите поет-учители се добредојдени да присуствуваат и да споделуваат идеи, да поставуваат прашања или едноставно да слушаат.  Ќе учиме еден од друг.  Ова е неформална сесија за бура на идеи, а не официјална обука. 

Tickets

  • Free Ticket

    0,00 US$
    Sale ended

Total

0,00 US$

Share this event

bottom of page