top of page

вто., 08 дек.

|

Зумирајте

Подготовка за виртуелна поезија гласно (POL)

Тренерите и координаторите на CalPoets's Poetry Out Loud споделуваат идеи за успех. Ова ќе биде неформална, панел дискусија.

Registration is Closed
See other events
Подготовка за виртуелна поезија гласно (POL)
Подготовка за виртуелна поезија гласно (POL)

Time & Location

08 дек. 2020 г., во 12:00 – 13:30

Зумирајте

About the event

 • Ова ќе биде неформална, панел дискусија.
 • Дискусијата ќе се фокусира на локалната координација, тренинг и хостирање на настани.
 • Ова ќе биде сесија за бура на идеи и споделување на идеи за тоа како да се искористи максимумот од виртуелната POL сезона.
 • Настанот е наменет за поет-учителите на CalPoets кои ќе учествуваат на POL, но секој е добредојден да присуствува.
 • Ова е бесплатен, виртуелен настан хостиран на Zoom.
 • Потребна е регистрација за да може да ви се испрати врска за најава.
 • Дискусијата ќе ја фокусираме на вашите прашања, грижи и идеи за виртуелна сезона на поезија на глас.

Панелистите ќе вклучуваат: 

Клер Блотер, Калифорнија Поети во училиштата поет-наставник и тренер по поезија гласно во Марин

Фернандо Салинас, Калифорнија Поети во училиштата поет-учител и поезија гласно координатор и тренер во Вентура

Бренан ДеФриско, Калифорнија Поети во училиштата поет-учител и поезија гласно координатор и тренер во Сан Франциско и Контра Коста (координатор во Контра Коста)

Поезијата гласно е иницијатива на Националниот фонд за уметности, администриран низ целата држава од страна на Советот за уметност на Калифорнија. Домаќин на овој настан е CalPoets.  Панелистите се поет-учители на CalPoets кои ја координираат и/или тренираат поезијата гласно во различни региони.  Тие имаат доволно искуство во Поезија гласно воопшто и се подготвуваат за виртуелна програма. 

Панелистите НЕМА да одговараат на логистички прашања во врска со техничките специфики на програмата, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на:  рокови, материјали, правила итн. Ве молиме посетете ја https://www.capoetryoutloud.org/ за повеќе информации за учество во Poetry Out Loud, како и ресурси за вашата локална област.

Tickets

 • Free Ticket

  0,00 US$
  Sale ended
 • Donation to CalPoets

  10,00 US$
  Sale ended

Total

0,00 US$

Share this event

bottom of page