top of page

нед., 26 фев.

|

Состанок за зумирање

Write On ~ Генеративен поетски собир

барање ~ 25 минути пишување ~ 25 минути споделување ~ предводено од поет-учителите и персоналот на CalPoets

Registration is Closed
See other events
Write On ~ Генеративен поетски собир
Write On ~ Генеративен поетски собир

Time & Location

26 фев. 2023 г., во 10:00 – 11:30

Состанок за зумирање

About the event

California Poets in the Schools ги поздравува сите поети, на возраст од 18+ да пишуваат на ~ Генеративен поетски собир, среда 9:30-10:30 на Zoom.  Оваа група за поддршка има за цел да им помогне на поетите да ја поттикнат сопствената практика на пишување, а во исто време да градат заедница. 

Секоја сесија ќе вклучува понуда за пишување, проследено со 25 минути време за пишување и 25 минути за споделување.  Споделувањето е опционално.  Прифаќањето повратни информации е опционално.  Ве молиме имајте на ум, во зависност од # на учесници, може да нема време за секое лице да споделува секој пат. 

Тери Глас, долгогодишниот поет-учител на CalPoets, ќе ги води повеќето среди.  Кога Тери не може да ја води групата, ќе води друг поет-учител или персонал на CalPoets.

Ова е поставено како повторлив настан и врската за Зум ќе остане иста секоја недела.  Врската за Зумирање ќе биде испратена до оние што ќе се регистрираат.  Потсетници (вклучувајќи ја и врската за Зумирање) ќе се испраќаат секоја недела само до оние кои се регистрирани за сесијата таа недела. 

Забелешка:  Ако еднаш сте учествувале на овој генеративен собир, слободно зачувајте ја врската и најавете се автоматски без повторно да се регистрирате.  Само имајте на ум дека нема да ви се испраќаат потсетници, освен ако не сте навистина регистрирани за сесијата таа недела. 

Тери Глас е писател на поезија, есеи и хаику. Таа нашироко предавала во областа залив за калифорниски поети во училиштата 30 години и служела како нивни  Програмски директор од 2008-2011 година. Таа е авторка на книга со поезија на природата, Песната на Да, книга за хаику, Птици, пчели, дрвја, љубов, Хи Хи од Финиш Лајн Прес, е-книга, Дивиот коњ на Хаику: Убавина во Промена на формата , достапна на Амазон и книга поезија, Да се биде животно од Келси Букс.  Нејзиното дело се појави во Young Raven's Literary Review, Fourth River, About Place, California Quarterly и многу антологии, вклучително и  Оган и дожд; Екопоезија на Калифорнија,  и  Благослови на Земјата .  Таа  има наречено и водич за план за лекција  Јазик на разбуденото срце  достапна на нејзината веб-страница, www.terriglass.com .  Таа продолжува да ја надгледува програмата на Марин за CALPOETS и предава во Марин  и окрузите Дел Норте.

Tickets

 • Free Ticket - ATTENDEE

  The reading will be hosted on Zoom. Login information will be sent to registrants a week prior to the event.

  0,00 US$
  Sale ended
 • Free Ticket - READER

  Please only select this ticket if you are included in the Fly Like the Clouds of Time, State Anthology. This ticket registers you as a reader for the event.

  0,00 US$
  Sale ended
 • FREE + $25 Donation

  Thank you for your support of California Poets in the Schools! We appreciate you! Your "ticket", will serve as your donation receipt. The reading will be hosted on Zoom. Login information will be sent to registrants a week prior to the event.

  25,00 US$
  Sale ended
 • FREE +$25 Donation w/Anthology

  This ticket includes entry to the event and one copy of Fly Like the Clouds of Time, the 2022 California Poets in the Schools State Anthology. The reading will be hosted on Zoom. Login information will be sent to registrants a week prior to the event.

  25,00 US$
  Sale ended
 • FREE + Open Donation Amount

  Thank you for your support of California Poets in the Schools! We appreciate you! The reading will be hosted on Zoom. Login information will be sent to registrants a week prior to the event.

  Pay what you want
  Sale ended

Total

0,00 US$

Share this event

bottom of page