top of page

саб., 21 авг.

|

Зумирајте

Виртуелен поетски симпозиум на CalPoets за 2021 година

Придружете ни се на најсовремениот викенд, поетски настан со Тонго Ајзен-Мартин БЕСПЛАТНО ~ СО ДОНАЦИЈА

Registration is Closed
See other events
Виртуелен поетски симпозиум на CalPoets за 2021 година
Виртуелен поетски симпозиум на CalPoets за 2021 година

Time & Location

21 авг. 2021 г., во 09:00 – 22 авг. 2021 г., во 16:00

Зумирајте

About the event

ВИРТУАЛЕН СИМПОЗИУМ КАЛПОЕТС 2021 г 

СО ТОНГО АЈЗЕН-МАРТИН

Овој најсовремен виртуелен поетски симпозиум за викенд е наменет за сите луѓе, тинејџери нагоре, кои имаат интерес за книжевните уметности - вклучувајќи поети, писатели, наставници, студенти и многу повеќе.  Понудите ќе вклучуваат работилници за креативно пишување, поетски читања и презентации насочени кон подучување поезија во опкружувањата на заедницата.  Ќе има целосно мени со понуди сабота - недела, 21 август - 22 август 2021 година.  Потребна е регистрација, но регистрантите можат да изберат и да изберат на кои работилници ќе учествуваат.  Конференцијата ќе се одржи на ZOOM како формат на состанок. Симпозиумот е бесплатен.  Донациите се охрабруваат со цел да ни помогнат да ги покриеме плаќањата на презентерите и продукцијата на настани. 

Веќе 57 години, Калифорниските поети во училиштата ја носат моќната магија на создавање и изведба на поезијата на над еден милион ученици.  Нашата работа е поважна од кога било!  Студиите покажуваат дека вклученоста на студентите во уметноста е поврзана со повисоки академски перформанси, зголемени стандардизирани резултати на тестовите, поголема вклученост во службата на заедницата и помали стапки на напуштање. 

 

Креативноста е број 1 посакуваната вештина на денешниот пазар на труд.  Наставата по поезија гради емпатија и чувство на припадност во амбиентот во училницата.  Поезијата и уметноста можат да бидат моќна, исцелителна алатка за училиштата и заедниците кои се опоравуваат од природни катастрофи и други трауми, како што е насилството со оружје.  Конференцијата за овој викенд е отворена за јавноста и е наменета за книжевни уметници (за целата публика), едукатори во училница, поети, кандидати за МНР и многу повеќе.  Содржината ќе биде привлечна за оние што се сосема нови во учењето на литературната уметност и на „старите капи“ меѓу нас.

Конференцијата ќе биде домаќин на Зум состанок.  Некои од работилниците може да имаат над стотина присутни, додека другите работилници најверојатно ќе бидат многу поинтимни.  Возбудени сме што ќе го искористиме максимумот од овој разновиден, виртуелен простор за состаноци со цел да ја зајакнеме нашата мрежа и да изградиме заедница.

Само регистрираните учесници ќе ги добијат информациите за најавување. Добредојдени сте да присуствувате на целата конференција или да изберете работилници кои се усогласени со вашите интереси.  Нема потреба однапред да се регистрирате за одредени работилници. Едноставно одјавете се и вклучете се на работилниците користејќи ја врската за Зумирање што ќе биде обезбедена. 

Додека телефонирањето на симпозиумот ќе биде можно, за најдобро искуство на конференцијата, препорачуваме да се најавите на компјутер со добра Wi-Fi конекција.  Конференцијата ќе биде поставена така што секое лице што ќе присуствува ќе биде видливо за остатокот од групата, но сепак можете да ја исклучите или вклучите сопствената камера.  Звукот на сите учесници ќе биде исклучен, но може да има моменти кога на еден или повеќе учесници ќе се исклучи звукот за споделување со групата. 

Тонго Ајзен Мартин:  По потекло од Сан Франциско, Тонго Ајзен-Мартин е поет, работник во движењето и едукатор. Неговата последна наставна програма за вонсудско убивање на црнците, Повторно обвинуваме за геноцид, се користи како едукативна и организациона алатка низ целата земја. Неговата книга насловена „Некој е веќе мртов“ беше номинирана за награда за книга во Калифорнија. Неговата последна книга „Heaven Is All Goodbyes“ беше објавена од серијата „City Lights Pocket Poets“, влезе во потесниот избор за наградата за поезија Грифинс и освои награда за книга во Калифорнија и американска награда за книга. Неговата претстојна книга „Blood On The Fog“ ќе излезе оваа есен во серијата „City Lights Pocket Poets“. Тој е осмиот поет лауреат во Сан Франциско.

 

  Целосните детали, вклучително и распоредот на конференциите, се во најава. 

Tickets

 • FREE TICKET

  The conference will likely be hosted on Zoom. Login information will be sent to registrants a week prior to the event.

  0,00 US$
  Sale ended
 • FREE + $25 DONATION

  Thanks for supporting California Poets in the Schools in these uncertain times. We value your contribution to our community. The conference will likely be hosted on Zoom. Login information will be sent to registrants a week prior to the event.

  25,00 US$
  Sale ended
 • FREE + $50 DONATION

  Thanks for supporting California Poets in the Schools in these uncertain times. We value your contribution to our community. The conference will likely be hosted on Zoom. Login information will be sent to registrants a week prior to the event.

  50,00 US$
  Sale ended
 • FREE + $100 DONATION

  Thanks for supporting California Poets in the Schools in these uncertain times. We value your contribution to our community. The conference will likely be hosted on Zoom. Login information will be sent to registrants a week prior to the event.

  100,00 US$
  Sale ended
 • FREE + $250 DONATION

  Thanks for supporting California Poets in the Schools in these uncertain times. We value your contribution to our community. The conference will likely be hosted on Zoom. Login information will be sent to registrants a week prior to the event. The conference will likely be hosted on Zoom. Invitation information will be sent to registrants a week prior to the event.

  250,00 US$
  Sale ended
 • FREE + $500 DONATION

  Thanks for supporting California Poets in the Schools in these uncertain times. We value your contribution to our community. The conference will likely be hosted on Zoom. Login information will be sent to registrants a week prior to the event.

  500,00 US$
  Sale ended
 • FREE + $1,000 DONATION

  Thanks for supporting California Poets in the Schools in these uncertain times. We value your contribution to our community. The conference will likely be hosted on Zoom. Login information will be sent to registrants a week prior to the event.

  1.000,00 US$
  Sale ended

Total

0,00 US$

Share this event

bottom of page