top of page

Поезијата стана „светлината што ме спаси“. Зборовите наеднаш добија индивидуални форми и облици за да создадат визуелни спектакли надвор од она што би го гледал секој ден во текот на неколкуте часови секоја недела што нашиот поет-учител Џон Оливер Сајмон ги посвети на нашата училница во трето одделение. мојата уста сега имаше начин да  бегство. За разлика од другите денови на часовите каде што секогаш се чинеше дека има ред на работите или очекуван одговор на сè, за време на часот со нашиот поет-учител г-дин Симон, одговорите се множат во минута.  Единаесет години подоцна и како втор студент на колеџ, сеќавањата на тие часови сè уште остануваат. "

  - Кармен Хименез,   Сите Градски совет  Студентски директор '14-'15, обединета училишна област Оукланд, Оукленд, Калифорнија  

 

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Барате повеќе информации?  Испратете ни детална порака овде.

info@cpits.org

415.221.4201

Успех! Пораката е примена.

bottom of page